Bloemkoolsoep Extravaganza

En jij dacht dat diepvriespizza de makkelijkste weg naar groenten eten was? Think again: soep is je nieuwe beste vriend. Met dank aan Hans Broeckx voor de inspiratie. Deze is er eentje met wat coole opties, als je tijd en zin (en een vlot etend kind) hebt.

Nodig

  • 1 bloemkool
  • 1 ui
  • 1 aardappel
  • 2 dl lichte room (ik gebruik sojaroom)
  • 3 blokjes kippenbouillon

Bereiding

  1. 1,5 liter water in een grote pot. Bouillonblokjes dabei. Aan de kook brengen.
  2. Ondertussen al de rest in dikke stukken hakken. Van de bloemkool alleen het witte stuk, de groene bladeren zijn voor je konijn.
  3. Heel de santenboetiek het water in en 15 minuten koken. Peper en zout erin.
  4. Staafmixer erdoorheen. Geen dikke stukken overlaten.
  5. Room erdoorheen roeren. Eventueel nog een tikje mixen daarna, dan krijg je zo’n beetje een romige textuur. Cool he.
illu-bloemkool-voorna
Hak er maar ’s lekker op los. Vingerkootje in de soep? Worden ze groot van.

Bonus

Toppings! Als je wat bloemkool overhoudt kan je die daarna rouw in de soep strooien, lekker knapperig. Of mix van kervel en olijfolie tot je kervelolie krijgt, en kieper dat erin. Of stukjes gerookte zalm, zomaar rauw erin gooien, heerlijk. Of balletjes, uit de diepvries.

ILLU bloemkool toppings.jpg

Fancy toppings. Allemaal zelf moeten opeten, de mini wou alleen oldskool gehaktballen.

Jasmijns verdict

De stukjes zalm, de kervelolie en de rauwe bloemkool vond ze enorm debiel van me. Dan maar een nieuwe kom gemaakt met balletjes, en dat ging héél vlot binnen. Ik pas de regel 1 lepel mét bal, 1 lepel zonder toe. Werkt wonderwel. Ja, ik weet het, ze is rotverwend.

ILLU bloemkoolsop3.jpg
Een minuut later hing de hele keuken vol.