Pasta Spekcoli

Pasta met broccoli en spekjes. Gezond en toch een beetje vettig. Nu al een klassieker bij ons thuis. En klaar in een halve oogwenk. Ingestuurd door Marijke, waarvoor veel dank.

Nodig

  • Eender welke pasta, als je niet weet welke kiezen doe dan maar spirelli!
  • 1 broccoli
  • 1 pak spekreepjes
  • 2,5 dl room (wij doen soja)
2016-10-09-11-42-03
Broccoli dus. Ziet er een beetje uit als groene bloemkool.

Bereiding

  1. Pot 1: snij de broccoli in roosjes. Dat is een duur woord voor kleine stukken. Alleen de groene trosjes, de stronk niet. In koken water gooien tot ze bijna mals zijn.
  2. Pot 2: zout water laten koken, pasta erin, op de verpakking kijken hoe lang die moet koken. Afgieten en zonder water terug in de pot. Beetje olie, peper en zout erbij.
  3. Pan: spekreepjes bakken
  4. Alles samen bij de pasta kieperen, room erbij, roeren, klaar!

Bonus

Een dikke klodder kruidenkaas dabei, voor de smaak. Je hebt ook van die Boursin-cuisine-potjes die je in plaats van de room kan gebruiken.

Jasmijns verdict

Omnomnomnomnom. Méér! En papa en vake eten rustig mee. Perfecte comfort food. Je kan perfect de overschot de dag erna mee naar ’t werk nemen in een Tupperwaredoos.

illu-sproccoli
Tuurlijk probeert ze de broccoli aan de kant te schuiven. Houd voor noodgevallen wat onbezoedelde pasta apart; als ze dan écht niets anders wil eten heeft ze dat toch al binnen…